Härnö Trail Mellan 14 km

Riktigt utmanande!

Härnö Trail Mellan är ett lämpligt lopp för dig som har medelhöga ambitioner och gillar att utmanas men tycker att korta banan är lite för kort men samtidigt långa banan alldeles för tuff. Härnö Trail Mellan sträcker sig nästa hela vägen ut till havsklipporna och bjuder på några riktigt fina utsiktsplatser gemensamt med långa bana som till exempel Örsjöberget och Speckstaberget.

Ladda ner karta
14 kilometer
580 höjdmeter
375 kronor

Banan

Banan är tuff och krävande men ändå lite snällare än långa. Banan tar dig nästa hela vägen ut till havsklipporna och bjuder på fantastiska utsiktspunkter som Örsjöberget och Speckstaberget.

Starten börjar med relativt lätt löpning längs elljusspår innan det smalnar av in på första stigen. Här tar stiglöpningen vid och här varvas härlig löpning på hällmarker med djupa skogar och du korsar även en myr.

En bit efter delningen lång-mellan/kort börjar en stigning upp mot Bockberget och sedan bjuds det på lekfull löpning över hällarna ner mot Örsjön. Ta det lite lugnt här om det är halt! När du passerat sjökanten startar en tuff klättring mot Örsjöbergets topp. Halvvägs får du vila en kort sträcka innan sista rycket upp till toppen! Här är det vackert och väl värt att stanna till för en sekund och ta in den fantastiska utsikten. Här har många selfies tagits, det kan vi lova!

Här delar sig mellanbanan från den långa och du ska hålla vänster. Nu väntar en riktigt härlig bit av banan som tar dig på slingrande stigar genom skrevor och förbi berghällar och vår alldeles egna Flinta-grotta.

Efter en knapp kilometer ansluter banan till långa banan som varit ända ut till havet och vänt. Nu väntar 400 meter riktigt brant klättring uppför Speckstabergets bergvägg. Här finns rep att ta hjälp av om du måste. Väl uppe får du en fin belöning och kan se fram emot lite lättare löpning sista kilometrarna. Du har gjort det värsta!

När du nått toppen får du lite vilsam löpning neröver. Efter någon kilometer väntar en liten stigning upp till Himmelsberget. Inget berg som bjuder på någon utsikt men du kommer märka av att du klättrat några höjdmeter och befinner dig på toppen. Över Himmelsberget går banan längs sköna stigar över stenhällar. När du tagit dig över Himmelsberget och ner igen väntar lättsam löpning på lite sandiga stigar innan en kort stigning tar dig upp till Norra Utsikten. Härifrån har du en fin utsikt över Härnösand. Du fortsätter sedan ner från utsiktspunkten och springer längs roliga trailstigar innan du gör sista korta klättringen upp mot masten och sedan kommer in till arenan och målgång. Bra jobbat!

Information till dig som deltagare

Här har vi samlat all information om loppen. Hittar du inte svaret på det du letar efter är du välkommen att kontakta oss.