Härnö Trail Kort

Kort men utmanande!

Härnö Trail Kort är perfekt för dig som vill springa ett riktigt traillopp men inte vill springa fulla distansen. Det är ett roligt traillopp som förhoppningsvis ger mersmak för traillöpning. Den korta banan bjuder på riktigt härlig traillöpning och ett par fantastiska vyer.

Ladda ner karta
7 kilometer
210 höjdmeter
250 kronor

Banan

Härnö Trail Kort är en bana lämplig för dig som vill testa på traillöpning och vill ha en lagom utmaning. Den lämpar sig även bra för ungdomar och juniorer. Starten börjar med relativt lätt löpning längs elljusspår innan det smalnar av in på första stigen. Här tar stiglöpningen vid och här varvas härlig löpning på hällmarker med djupa skogar och du korsar även en myr.

Efter några kilometer när du passerat vindsnurran delar sig korta banan från mellan och långa. Här ska du hålla vänster. Efter ytterligare 100 meter håller du vänster igen (här ansluter korta banan till mellan och långa igen som har varit ute på ett längre varv).

En bit efter delningen väntar en liten stigning upp till Himmelsberget. Inget berg som bjuder på någon utsikt men du kommer märka av att du klättrat några höjdmeter och befinner dig på toppen. Över Himmelsberget går banan längs sköna stigar över stenhällar. När du tagit dig över Himmelsberget och ner igen väntar lättsam löpning på lite sandiga stigar innan en kort stigning tar dig upp till Norra Utsikten. Härifrån har du en fin utsikt över Härnösand. Du fortsätter sedan ner från utsiktspunkten och springer längs roliga trailstigar innan du gör sista korta klättringen upp mot masten och sedan kommer in till arenan och målgång. Bra jobbat!

Information till dig som deltagare

Här har vi samlat all information om loppen. Hittar du inte svaret på det du letar efter är du välkommen att kontakta oss.