Sign up now!
September 30th 2023

Härnö Trail 2021

Förra året var sannerligen inte ett vanligt år. Men Coronapandemin stoppade inte oss från att genomföra vårt femte lopp! Tillsammans skapade vi något alldeles speciellt.

Pandemin påverkar till viss del all idrott och alla evenemang men det hindrar oss inte från att planera för vårt sjätte lopp 2021!

 

När är Härnö Trail 2021?

Loppet planeras att genomföras den 2 oktober 2021, dvs. samma helg som alltid.

Hur kommer loppet genomföras?

I år kan du välja om du vill springa i en gemensam start med upp till 500 deltagare eller i en mindre grupp med upp till 20 deltagare. De gemensamma starterna kommer att ske kl 10.00, 11.00 och 11.30 för Härnö Trail, Härnö Trail Mellan respektive Härnö Trail Kort. Dessutom inför vi ett nytt lopp som vi kallar Härnö Trail Trippel som startar kl 10.00. Mellan dessa gemensamma starter och ända fram till kl 15.00 kommer det starta mindre grupper var 10:e minut med upp till 20 personer i varje grupp. Sedan gör vi ett uppehåll i starterna fram till kl 19.00 då nattloppet startar med gemensam start.

När öppnar anmälan?

Anmälan öppnar 11 juni kl 09.00. Du kan anmäla dig här.

Hur kommer banorna se ut?

De gemensamma starterna går på våra ordinarie banor som mäter 21 km, 14 km och 7 km för Härnö Trail, Härnö Trail Mellan respektive Härnö Trail Kort. Alla de starterna går först en startloop på lättlöpt elljusspår och sedan in på första stigen. De som springer Härnö Trail och Härnö Trail Trippel går dessutom ner till den berömda slalombacken och vänder uppåt igen. De som startar i de mindre startgrupperna om upp till 20 personer kommer att skippa startloopen och slalombacken. Det betyder att dessa banor blir lite kortare. Detta gör vi av rent praktiska skäl.

Information till dig som deltagare

Här har vi samlat all information om loppen. Hittar du inte svaret på det du letar efter är du välkommen att kontakta oss.

 

Which race suits you?

Härnö Trail (21 km)
Härnö Trail Mellan (14 km)
Härnö Trail Kort (7 km)
-

Frida Karlsson

Glädje

Havskontakt

Örsjöberget

Kvällslöpning

Gemenskap

Upplevelse

Urskog

The tracks

Härnö Trail winds along the many trails that the small island of Härnön in the southern High Coast has to offer. Here you get to experience fun trails, steep cliffs, deep forests and beaches. Everything in between two nature reserves. With three different distances you can choose whichever suits you.

21 km / 14 km / 7 km

Read more about the races
Fler bilder

The history

The story of Härnö Trail is not really that long. In fact the event took part for the first time on October 1st 2016. A small group of true running enthusiasts took note of the many possibilities for a trail running race on the island of Härnön. The track winds through beautiful High Coast terrain, climbing 4 mountain tops with a total of 840 meters positive altitude gain and crossing everything from deep forests to a beach.

Emelie Forsberg
World Champion / Sky running
Örsjöberget / Härnön
"Härnöns stigar är där jag började springa långt och länge, det var där jag upptäckte charmen att upptäcka naturen på detta sätt, och det var även där jag fascinerades över hur långt våra egna ben kan ta oss. Det var där jag gjorde mitt första långpass! Jag sprang mer eller mindre runt hela Härnön på ca 2-3 timmar. Det var stort!
Ett av mina favoritlöpställen är Klubbsjön och Klubberget. Jag gillade att springa uppför och där belönades jag av en så vacker utsikt! För att inte tala om den lekfulla utförslöpningen...

Jag blev superglad när jag hörde talas om Härnö Trail. Det ligger mig verkligen varmt om hjärtat att se fler och fler ta sig ut på de underbara stigarna och naturen som finns på Härnön!"

// Emelie
Klubbsjön / Härnön

Härnö Trail in the media